Ruszył konkurs EDUinspiracje – Media

Sierpień 9, 2017

Ruszył konkurs EDUinspiracje – Media

Od 1 sierpnia rusza konkurs dla dziennikarzy EDUinspiracje – Media, który ma na celu zaprezentowanie najlepszych materiałów podejmujących tematykę programów edukacyjnych finansowanych ze środków Unii Europejskiej i EOG.

Konkurs  EDUinspiracje – Media adresowany jest do dziennikarzy, którzy w  inspirujący sposób  przedstawiają programy i inicjatywy zarządzane przez  Fundację Rozwoju  Systemu Edukacji, pełniącą rolę Narodowej Agencji  Programu Erasmus+.

W  tegorocznej edycji oceniane będą materiały,  których tematyka dotyczy  działań podejmowanych m.in. w ramach  programów: Erasmus+, eTwinning,  Eurodesk, Europass, Funduszu  Stypendialnego i Szkoleniowego,  Polsko-Litewskiego Funduszu Wymiany  Młodzieży. Materiały mogą zgłaszać dziennikarze lub wydawcy/redakcje w  następujących kategoriach:
Unijne projekty edukacyjne – odpowiedź na wyzwania, przed którymi stoi współczesna Europa
Przekraczanie granic – zagraniczne wyjazdy w celach edukacyjnych
Projekty edukacyjne w reportażach.
Patronat  nad konkursem objął magazyn Press, a w jury zasiądą m.in.  członek  zarządu FRSE Anna Salamończyk-Mochel, prof. Dariusz Rott,  redaktor  naczelny Europy Dla Aktywnych Krzysztof Szwałek oraz  dziennikarz Marek  Zając. Na konkurs należy wysyłać artykuły, audycje i  programy  opublikowane bądź wyemitowane nie wcześniej niż 1 stycznia 2016  r.

Termin  nadsyłania zgłoszeń upływa 30 września br. Nagrody zostaną wręczone  laureatom podczas listopadowej Gali Wręczenia Nagród Edukacyjnych FRSE.

Więcej informacji na temat konkursu, w tym regulamin można znaleźć na stronie www.eduinspiracje.org.pl.

Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji Narodowa Agencja Programu Erasmus+ ma zaszczyt zaprosić do udziału w Konferencji inaugurującej Europejski Tydzień Umiejętności Zawodowych w Polsce – European Vocational Skills Week.. Głównym celem wydarzenia jest promocja kształceni

Inauguracja Europejskiego Korpusu Solidarności Zamek Ujazdowski Warszawa, 30 października 2018. Europejski Korpus Solidarności to nowy program Komisji Europejskiej umożliwiający młodzieży zdobycie cennego doświadczenia, rozwój umiejętności i wniesienie wkładu na rze
Konkurs Selfie+ 2018

Platforma selfie+ to miejsce stworzone specjalnie dla beneficjentów programów: Erasmus+, PO WER, Polsko-Litewski Fundusz Wymiany Młodzieży oraz Polsko-Ukraińska Rada Wymiany Młodzieży, służące prezentowaniu działań projektowych realizowanych przy wsparciu Fundacji  Rozwo