dr Paweł Poszytek, Dyrektor Generalny Fundacji Rozwoju Systemu Edukacji

W latach 1998 – 2010 koordynator programu Lingua i European Language  Label, a także członek zarządu i dyrektor polskiej Narodowej Agencji  programów Socrates i Uczenie się przez całe życie (obecnie Erasmus+).  Współzałożyciel Fundacji Instytut Jakości w Edukacji. Twórca polskiego  sukcesu programu współpracy szkół europejskich eTwinning oraz programu  European Language Label.

Był członkiem kilku językowych grup doradczych  przy Komisji Europejskiej i Ministerstwie Edukacji Narodowej, krajowym  koordynatorem projektu Country Profile Rady Europy oraz członkiem  zarządu europejskiego stowarzyszenia zajmującego się jakością w  testowaniu biegłości językowej EALTA. Recenzent Nowej Podstawy  Programowej do języków obcych. Autor wielu artykułów dotyczących  edukacji językowej wydanych w Polsce i za granicą w tym także przez tak  renomowane wydawnictwa jak Cambridge i Multilingual Matters. Twórca  ogólnopolskiej kampanii społecznej: ‘Ucz się języków. Język to  podstawa’.

Paweł Poszytek był także wykładowcą na studiach podyplomowych  dla kadry zarządzającej oświatą na Politechnice Gdańskiej. Paweł  Poszytek jest też artystą muzykiem, kompozytorem i autorem z dorobkiem  kilku płyt oraz ma międzynarodowe doświadczenie biznesowe w branży  muzycznej.Obecnie (od maja 2016 r.): dyrektor generalny i prezes zarządu Fundacji Rozwoju Systemu Edukacji.Obszary tematyczne: technologie informacyjno-komunikacyjne w edukacji, kształcenie językowe, program Erasmus+

Poszytek: Badamy, na ile szkolnictwo odpowiada potrzebom rynku - Fakty w INTERIA.PL

Konferencja EDUinspiracje w Grudziądzu

Tylko 13 proc. małych i średnich firm wprowadza innowacje. Ich wydatki są trzykrotnie niższe niż unijna średnia - Wszystkie newsy - Newseria Biznes