Andrzej Wyczawski, Zastępca Dyrektora Generalnego FRSE

Doświadczony samorządowiec, specjalista z zakresu zarządzania  zasobami ludzkimi i sprawami administracyjnymi oraz pozyskiwania środków  pozabudżetowych. Od listopada 2015 do maja 2016 roku dyrektor  Podkarpackiego Centrum Edukacji Nauczycieli w Rzeszowie.Jako administratywista po UMCS (filia w Rzeszowie) oraz podyplomowych  studiach z zakresu zarządzania oświatą z elementami wdrażania projektów  unijnych, rozpoczął karierę w Urzędzie Miasta Jarosławia. Piastował  stanowiska naczelnika Wydziału Spraw Obywatelskich UM Jarosławia oraz  naczelnika Wydziału Kultury, Turystyki i Promocji Miasta Jarosławia, by  wreszcie od 2006 roku, przez dwie kolejne kadencje, pełnić urząd  Burmistrza Miasta Jarosławia. Ponad 20-letnie doświadczenie w pracy  samorządowej pozwoliło mu rozwinąć umiejętności strategicznego  planowania budżetu oraz nabyć praktyczne zasady działania technik  negocjacyjnych i funkcjonowania Unii Europejskiej. Od 10 lat jest także  wiceprezesem Stowarzyszenia Euroregion Karpacki.Wielokrotnie nagradzany za swoją działalność, m.in. Złotym Krzyżem  Zasługi (z rąk prezydenta Lecha Kaczyńskiego), Medalem Komisji Edukacji  Narodowej, a także certyfikatem „Mecenas Wiedzy”, przyznawanym przez  Fundację Rozwoju Edukacji i Szkolnictwa Wyższego we Wrocławiu.