Rozstrzygnięcie konkursu EDUinspiracje

Znamy  już laureatów konkursów orgaznizowanych przez Fundację Rozwoju Systemu  Edukacji: EDUinspiracje, EDUinspirator, EDUinspiracje – Media.  Nagrodzeni odebrali statuetki oraz nagrody w trakcie uroczystej gali,  która odbyła się 7 grudnia w Reducie Banku Polskiego w Warszawie. Tegoroczna  edycja odbyła się pod wspólnym hasłem dla wszystkich kategorii –  Podziel się Sukcesem. Fundacja chciała nim zwrócić uwagę na fakt, jak  ważne jest upowszechnianie rezultatów w projektach edukacyjnych oraz  dzielenie się tym co osiągnęliśmy. Podczas wydarzenia uczestnicy mieli  okazję wysłuchania wykładu motywacyjnego specjalistki chemii  konserwatorskiej i popularyzatorki nauki dr Moniki Aksamit-Koperskiej,  która przedstawiła jak inspiracje zaczerpnięte z życia wpływają na  rozwój nauki oraz jak ważna jest popularyzacja wyników badań w życiu  społecznym.W tym roku wśród nagrodzonych w konkursie  EDUinspiracje znalazły się inicjatywy uznane za przykłady dobrych  praktyk w zakresie upowszechniania i promocji rezultatów projektów  zarządzanych przez Fundację Rozwoju Systemu Edukacji, inspirowania  lokalnych społeczności oraz pozytywnego wpływu na rozwój edukacji. Obok  zwycięzców konkursu EDUinspiracje nagrodzeni zostali również  EDUinspiratorzy – osoby dla których udział w programie realizowanym  przez FRSE stał się impulsem do aktywności w dziedzinie edukacji lub  pomógł rozszerzyć jej dotychczasowy zakres. W ramach konkursu  EDUinspiracje – Media Fundacja nagrodziła również najlepsze materiały  dziennikarskie, które w inspirujący sposób przedstawiają programy i  inicjatywy zarządzane przez Fundację Rozwoju Systemu Edukacji.Zwycięzcy  odebrali statuetki z rąk Andrzeja Wyczawskiego – zastępcy dyrektora  generalnego FRSE, dyrektora Programu Erasmus+ oraz Liliany Budkowskiej –   dyrektor biura Programów Zewnętrznych i Międzysektorowych. Konkurs  odbyły się pod patronatem Ministerstwa Edukacji Narodowej i Ministerstwa  Nauki i Szkolnictwa Wyższego.

Lista laureatów w konkursie EDUinspiracje 2017 r.  dostępna na stronie: http://erasmusplus.org.pl/rozstrzygniecie-konkursu-eduinspiracje/

Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji Narodowa Agencja Programu Erasmus+ ma zaszczyt zaprosić do udziału w Konferencji inaugurującej Europejski Tydzień Umiejętności Zawodowych w Polsce – European Vocational Skills Week.. Głównym celem wydarzenia jest promocja kształceni

Inauguracja Europejskiego Korpusu Solidarności Zamek Ujazdowski Warszawa, 30 października 2018. Europejski Korpus Solidarności to nowy program Komisji Europejskiej umożliwiający młodzieży zdobycie cennego doświadczenia, rozwój umiejętności i wniesienie wkładu na rze
Konkurs Selfie+ 2018