Wybrano Regionalne Punkty Informacyjne programu Erasmus+

Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji, Narodowa Agencja Programu Erasmus+, wybrała instytucje, które będą pełnić funkcję Regionalnych Punktów Informacyjnych. Będzie w nich można uzyskać informację na temat największego i najpopularniejszego unijnego programu edukacyjnego.

W drodze przeprowadzonego konkursu wybrano 13 instytucji, które będą reprezentować Narodową Agencję Programu Erasmus+ w swoim środowisku lokalnym. Głównym zadaniem RPI będzie promocja programu poprzez udzielanie informacji na temat zarządzanych przez FRSE programów, organizację spotkań informacyjnych w regionach oraz współpracę z mediami. Rolę Regionalnych Punktów Informacyjnych programu Erasmus+ będą pełnić następujące instytucje:

województwo kujawsko pomorskie: Kujawska Szkoła Wyższa we Włocławku
województwo podlaskie: Stowarzyszenie Międzynarodowej i Międzykulturowej Wymiany ANAWOJ
województwo małopolskie: Stowarzyszenie Europe4Youth województwo dolnośląskie: Fundacja Learn Co
województwo pomorskie: Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli
województwo świętokrzyskie: Regionalne Centrum Wolontariatu województwo łódzkie: Łódzkie Centrum Doskonalenia Nauczycieli i Kształcenia Praktycznego
województwo śląskie: Instytut Pracy i Edukacji
województwo lubelskie: Fundacja Sempre a Frente
województwo wielkopolskie: Fundacja Centrum Aktywności Twórczej
województwo opolskie: Kuratorium Oświaty w Opolu województwo podkarpackie: Podkarpackie Centrum Edukacji Nauczycieli w Rzeszowie
województwo zachodniopomorskie: Kuratorium Oświaty w Szczecinie
Regionalne Punkty Informacyjne (RPI) powołane zostały z inicjatywy Fundacji Rozwoju Systemu Edukacji – Narodowej Agencji Programu Erasmus+.

Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji Narodowa Agencja Programu Erasmus+ ma zaszczyt zaprosić do udziału w Konferencji inaugurującej Europejski Tydzień Umiejętności Zawodowych w Polsce – European Vocational Skills Week.. Głównym celem wydarzenia jest promocja kształceni

Inauguracja Europejskiego Korpusu Solidarności Zamek Ujazdowski Warszawa, 30 października 2018. Europejski Korpus Solidarności to nowy program Komisji Europejskiej umożliwiający młodzieży zdobycie cennego doświadczenia, rozwój umiejętności i wniesienie wkładu na rze
Konkurs Selfie+ 2018

Platforma selfie+ to miejsce stworzone specjalnie dla beneficjentów programów: Erasmus+, PO WER, Polsko-Litewski Fundusz Wymiany Młodzieży oraz Polsko-Ukraińska Rada Wymiany Młodzieży, służące prezentowaniu działań projektowych realizowanych przy wsparciu Fundacji  Rozwo