II Bieg Erasmusa+ za nami!

Niezwykle rzadko biegacze-amatorzy mają okazję pobiec wewnątrz PGE Narodowy. Jednak w tym roku uczestnicy II edycji Biegu Erasmusa+, który odbył się 29 września, mogli spojrzeć z dołu na wielkie trybuny najsłynniejszego obiektu sportowego w Polsce.

45006041372_9e90986dcd_k.jpg
W sportowych zmaganiach wzięło udział przeszło 70 drużyn, w różnych kategoriach wiekowych pobiegło ponad 200 dzieci, setki osób bawiły się przez 5 godzin w maratonie zumby.

Każdy, kto pojawił się 29 września na PGE Narodowy mógł też spróbować swoich sił w skoku o tyczce, biegu przez płotki oraz innych konkurencjach lekkoatletycznych. W organizacji i zabezpieczeniu imprezy pomagali natomiast wolontariusze z wielu krajów.

Zwycięzcami tegorocznego biegu, w kategorii open, została "Drużyna A" - obrońcy tytułu sprzed roku.

W ubiegłym roku sztafety rywalizowały w Parku Szymańskiego na warszawskiej Woli. Oprócz miejsca zmianie uległy też zasady. Wówczas zespoły złożone z 6 osób miały do pokonania 30 km. Teraz do pokonania było 25 okrążeń, czyli łącznie ok. 8,3 km. Liczba ta nawiązywało do ćwierć wieku istnienia Fundacji Rozwoju Systemu Edukacji. Sztafety składały się z 4 członków.

Program Erasmus+ umożliwia uczestnictwo w wymianach studenckich finansowanych przez Unię Europejską oraz zdobywania praktyk także poza Starym Kontynentem. Również podczas biegu na starcie nie zabrakło studentów z całego świata. Sama impreza rozegrana została w ramach Europejskiej Nocy Sportu. Dochód z wydarzenia został przekazy na rzecz fundacji Jaśka Meli „Poza Horyzonty” i projektu WalkCamp – obozów dla nauki chodu dla osób po amputacjach.
44142722055_13dc053424_k.jpg

Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji Narodowa Agencja Programu Erasmus+ ma zaszczyt zaprosić do udziału w Konferencji inaugurującej Europejski Tydzień Umiejętności Zawodowych w Polsce – European Vocational Skills Week.. Głównym celem wydarzenia jest promocja kształceni

Inauguracja Europejskiego Korpusu Solidarności Zamek Ujazdowski Warszawa, 30 października 2018. Europejski Korpus Solidarności to nowy program Komisji Europejskiej umożliwiający młodzieży zdobycie cennego doświadczenia, rozwój umiejętności i wniesienie wkładu na rze
Konkurs Selfie+ 2018