EDUinspiracje Media 2018 - konkurs dla dziennikarzy

Trwa konkurs adresowany do dziennikarzy, którzy w sposób przystępny, zrozumiały oraz atrakcyjny prezentują problematykę związaną z programami i inicjatywami edukacyjnymi zarządzanymi przez Fundację Rozwoju Systemu Edukacji. Warunek kluczowy konkursu: dziennikarze ci w swojej działalności poruszali i promowali działania w ramach programów Erasmus+, Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój; Polsko-Litewskiego Funduszu Wymiany Młodzieży, Polsko-Ukraińskiej Rady Wymiany Młodzieży Eurodesk, Europass, eTwinning.

EDU Inspiracje konkurs Media.jpg
Do konkursu można zgłaszać  teksty opublikowane w sposób tradycyjny, za pośrednictwem interentu bądź łącznie - zarówno drukiem jak i w formie elektronicznej.

Konkurs adresowany jest również do autorów audycji rozpowszechnionych za pośrednictwem rozgłośni radiowych, poprzez internet lub łącznie w obu technologiach. W konkursie mogą brać również udział twórcy materiałów filmowych rozpowszechnionych za pośrednictwem telewizji oraz (lub) internetu.

Uwaga! W konkursie będą oceniane artykuły, audycje i programy telewizyjne, które swoją premierę miały po 1 stycznia 2017 roku. Prace mogą zgłaszać zarówno dziennikarze jak i redakcje, zarówno drogą tradycyjną jak i elektroniczne. Termin zgłaszania i dostarczania materiałów upływa 20 października 2018 roku.

Oceniane będą wyłącznie prace spełniające wymogi formalne. Laureatów Konkursu wybierze Kapituła Konkursu, którą wskaże Fundacja.

Więcej informacji znajduje się:

Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji Narodowa Agencja Programu Erasmus+ ma zaszczyt zaprosić do udziału w Konferencji inaugurującej Europejski Tydzień Umiejętności Zawodowych w Polsce – European Vocational Skills Week.. Głównym celem wydarzenia jest promocja kształceni

Inauguracja Europejskiego Korpusu Solidarności Zamek Ujazdowski Warszawa, 30 października 2018. Europejski Korpus Solidarności to nowy program Komisji Europejskiej umożliwiający młodzieży zdobycie cennego doświadczenia, rozwój umiejętności i wniesienie wkładu na rze
Konkurs Selfie+ 2018

Platforma selfie+ to miejsce stworzone specjalnie dla beneficjentów programów: Erasmus+, PO WER, Polsko-Litewski Fundusz Wymiany Młodzieży oraz Polsko-Ukraińska Rada Wymiany Młodzieży, służące prezentowaniu działań projektowych realizowanych przy wsparciu Fundacji  Rozwo
Sukces i doświadczenie – EuroSkills 2018

10 października 2018 roku, w Warsaw Trade Tower, odbyło się spotkanie podsumowujące udział reprezentacji Polski w EuroSkills 2018 w Budapeszcie.. W pierwszej części – briefiengu prasowym - wzięli udział reprezentujący nasz kraj uczestnicy zawodów, ich trenerzy i eks