Rodzaj spotkania: Konferencja i targi
Termin spotkania: 5 listopada 2018
Miejsce: Centrum Konferencyjne PGE Narodowy, Warszawa
Program: program konferencji

Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji Narodowa Agencja Programu Erasmus+ ma zaszczyt zaprosić do udziału w Konferencji inaugurującej Europejski Tydzień Umiejętności Zawodowych w Polsce – European Vocational Skills Week.

slajder vet week frse.jpg
Głównym celem wydarzenia jest promocja kształcenia i szkolenia zawodowego. W trakcie paneli dyskusyjnych eksperci będą poruszać kwestie kształcenia umiejętności dla gospodarki i diagnozowania zapotrzebowania na nie.

Ważnym elementem spotkania będzie uroczyste wręczenie nagród ogólnopolskiego konkursu „Nauczyciel z POWER-em”, w którym wyróżnieni zostaną nauczyciele różnych obszarów nauczania,  którzy biorąc udział w wyjazdach zagranicznych w ramach Programu  Erasmus+ i Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój w sektorach edukacja szkolna oraz kształcenie i szkolenia zawodowe w latach  2014-2017, zdobyli wiedzę i umiejętności, pozwalające na opracowanie innowacyjnych materiałów edukacyjnych wykorzystywanych do pracy z uczniami.

Równolegle do wystąpień i dyskusji ekspertów będą odbywały się targi, w ramach których przedstawiciele  szkół zawodowych różnych branż, beneficjenci Programu Erasmus+,  zaprezentują swoje umiejętności i opowiedzą o atrakcyjności  zmieniającego się kształcenia zawodowego oraz współpracy z pracodawcami i wyższymi szkołami zawodowymi. Wśród nich zobaczymy najbardziej utalentowanych polskich uczniów, którzy we wrześniu w Budapeszcie rywalizowali w EuroSkills, czyli europejskim turnieju umiejętności zawodowych.
dziewczyna wiertarka stolowa shutterstock_362428973.jpg
Do udziału w konferencji i targach zapraszamy nauczycieli, uczniów, wykładowców, studentów szkół zawodowych wszystkich poziomów, członków Rady dyrektorów szkół zawodowych, przedstawicieli centrów kształcenia  ustawicznego i praktycznego, szkół wyższych zawodowych, rad kompetencji  sektorowych, kuratoriów oświaty, stowarzyszeń branżowych, specjalnych stref ekonomicznych, pracodawców oraz ekspertów z dziedziny kształcenia i  szkolenia zawodowego.

Zapraszamy do rejestracji: formularz rejestracyjny